Olen jo pitkään hallunut kokeilla täysin ekologista tapaa pestä pyykkiä ja viimeinkin toissapäivänä sain aikaiseksi hankkia itselleni Life:sta pesupähkinäpakkauksen. ^^ Hintakaan ei kirpaissut, oli vajaat 8 euroa. Mutta ennenkuin mennään itse pesukokemukseen, listaan tähän lyhykäisesti pähkinöiden plussat ja miinukset:

+ Täysin ekologinen ja orgaaninen tuote, ei ympäristöhaittoja tai kemikaaleja
+ Pesevät pyykin 30-95 asteessa, eli niinkuin normaalitkin pyykinpesuaineet
+ Voidaan käyttää uudelleen alle 60 asteen pesuissa
+ Sopii myös hiusten, kasvojen ja koko vartalon pesuun
+ Kompostoituva
+ Pesee kaikki tekstiilit hellävaraisesti, jopa silkin (et siis tarvitse eri pyykeille eri aineita ja säästöäkin kertyy)

- Ei puhdista vaikeimpia tahroja (niihin käytettävä joko soodaa tai ekologista tahranpoistoainetta)
- Ei valkaise pyykkiä

Eli eipä noita miinuksia paljoa ole ja väittäisin, että myös kaupan pesuaineita käyttäessä tarvitset erikseen tahranpoisto- ja valkaisuaineet. Mutta nyt sitten itse pesukokemukseen. Eilen kokeilen pestä sukkia, alushousuja ja pari paitaa ja samalla nähdä kuinka tehokas SAMU-pähkinät ovat käsinpesussa. Pähkinät siis toimivat niin, että tietyn asteisessa vedessä ne alkavat erittää saponiiniksi kutsuttua puhdistavaa ainesta. Minulla oli omat epäilykseni "SAMUjen" tehokkuudesta ainakin käsinpesussa... No, yllätyksekseni sukat ja alusvaatteet lähtivät aivan putipuhtaiksi. Toisessa paidoista saatoin haistaa vielä eteeristen öljyjen jäljet (tosin se on materiaaliltaan sellainen, että siihen tarttuu kyllä kaikki tuoksut) ja voi olla, että laitoin myös liikaa vaatetta ämpäriin mikä vaikeutti pesua. Kuitenkin suurin osa vaatteista lähti puhtaaksi ja varsinkin sukat, joista olin eniten huolissani. Uskon, että minun kannattaa pestä paidat vastaisuudessa joko yksinään tai sitten koneessa mutta pienempien käsipyykkien peseminen SAMUilla siis onnistuu loistavasti. ^^ Hyvä ostos!