Heipsan! Pistin pystyyn tälläisen blogin (niiden lukuisten muiden rinnalle), joka käsittelee luonnomukaista elämäntapaa, luonnon- ja kotikosmetiikkaa. Olen aina ollut kiinnostunut luonnonkosketiikasta ja sitä kenttää aikani tutkittuani siirryin kotikosmetiikan pariin. Minua on aina kiehtonut ajatus, miten ihmiset aikoinaan pitivät huolta itsestään ennen suurta kemikaalivallankumousta (joka on suhteellisen tuore ilmiö ihmiskunnan historiassa), sillä itse en kokenut saavani apua yhdestäkän kemikaalituotemerkistä, joita kaupan hyllyt ovat täynnä. Siispä, päättelin, se että ihminen kuluttaa hirveät summat rahaa tuotteisiin joista mikään ei toimi täytyy kertoa siitä että niistä mikään ei todella toimi ja että pohjimmiltaan ne ovat hyödyttömiä kaikki (rahanahneet mogulit ne jatkuvasti kehittelevät "uusia" ja "parempia" aineita ja antavat ymmärtää että kun tässä on nyt tippa tätä manteliöljyä niin se on jotenkin uutta ja huikeaa ja varmasti toimivaa sekä "luonnollista" vedoten yhä kasvavaan luonnonmukaisuus-trendiin sillä ihmiset ovat pikkuhiljaa heräämässä kemikaalihorroksestaan). Miksei sitten suoraan sitä manteliöljyä iholle? Minä kysyn. Sillä onhan sitä käytetty ihovoiteena tuhansia vuosia ennen kuin kosmetiikkateollisuus sen löysi.

Teininä sorruin tietysti lievästä aknesta kärsivänä siihen halpaan mitä monet kosmetiikkamerkit toitottavat suurien rahallisten voittojen toivossa: Että iho tarvitsee usempaa ainetta pysyäkseen kunnossa (pesua, kasvovettä, geelejä, seerumeita, naamioita, syväpuhdistuksia - mikä ei muuten ole edes mahdollista koska jotta jokin pesuaine voisi tunkeutua ihoosi niin syvälle kuin väitetään sen tulisi rikkoa sen oma suojaava pintakerros, sitäkö haluamme? -  plus muita mömmöjä. Niitä myydään kauniissa paketeissa - kaunista unelmaa - ja toki se saa hetkellisesti osatajan tuntemaan itsensä oikein yleväksi ja koristaa kivasti kylpyhuonetta... mutta siihen se sitten jääkin. Tulin siihen tulokseen, että tuo kaikki ei voi olla. Että täytyy olla parempi vaihtoehto. Ihmiset ovat kuitenkin jotenkin hoitaneet kauneuttaan satoja vuosia takaperin... Pelastuin kosmetiikka-kierteestä eräänä päivänä, kun tuskissani iho-ongelmiini otin käteeni kylpyhuoneessa olevan LV:n glyseriini saippuan. Odotin tulokseksi jotain hirveää, sillä monet varoittelevat saippuan käytöstä ihonpesussa... Mutta vastoin odotuksiani sainkin rauhoittuneen, kosteutetun ja kuulaan ihon. Siitä lähtien aloin käyttämään mahdollisimman mietoja ja yksinkertaisia, kosteuttavia valmisteita ihoni pesussa ja voiteet vaihdoin puhtaisiin kasviöljyihin. Ihoni kunto parani silmissä. Tämän jälkeen vaihdoin shampoot luonnonmukaisempiin ja muistan etten edes käyttänyt hoitoainetta. Hiuksistani tuli niin hyvä kuntoiset, etteivät ne moisia tarvinneet. Sitten astuin kotikosmetiikan pariin ja pesin hiuksiani mm. kananmunalla (olen ottanut kananmunan käyttööni taas pitkästä aikaa). Tällä hetkellä toteutan No Poo - elämäntapaa, eli yritän saada hiukseni tottumaan yhteen soodavesi- tai kananmunapesuun viikossa. Olisi hienoa jos hiukset myös sinä aikana tottuisivat pelkkään veteen, mutta siihen taas vaikuttaa alueellinen vedenlaatu, että kuinka puhtaaksi hiukset pelkällä vedellä lähtevät... Mutta onneksi on aina kananmuna. :) 

Ihonhoidossa käytän nykyään vain kookosöljyä, sen molekyylirakenne lienee iholleni passeli kun suurikin määrä öljyä imeytyy todella hyvin ihoon. Iho on pehmeä, raikas ja kosteutettu koko päivän. <3 Kasvo/ihovetenä käytän kahvia, joka pehmentää ja uudistaa ihoa oikein tehokkaasti. :)

Tässäpä tämä tältä erää. No Poo:lla olen nyt toista viikkoa ja innolla odotan mitä tuleman pitää. Tämä on sikäli No Poo:lle vaikeaa aikaa koska talvipakkasella tulee käyttää pipoa ja voin sanoa että rasvaisempaa ja sähköisempää lettiä kuin tämä minun saa hakea... Mutta eipä sitä juuri huomaa kun sliippaan hiukset pompulalle. Näyttää vain siltä että olen sliipannut hiukseni päätä myöten jollain lakalla (niinkuin nykymuodissa on tapana), aineet ne vain tulevat omasta päänahasta. ;)
Mutta sinällään tämä on harmitonta, ei haise eikä mitään.

Tilasin netistä Perfecter Fusion Stylerin ja raportoin siitä, kunhan saan taas pestyä tämän letin. Tällä hetkellä se on liian rasvainen muotoiltavaksi asti. En odota ihmeitä, vain sitä, että saisin jotenkin heräteltyä päänahan ja hiukset aina aamuisin ja hiukkasen volyymia. Perfecterissä kiehtoo myös se, ettei siinä (ainakaan mainoksessa) käytetä ollenkaan muotoilutuotteita mikä tietysti vähentää kemikaalien käyttöä ja on hyväksi ympäristölle ja olisin jälleen askeleen lähempänä puhtaampaa elämää.